Zsigóné Kati

„A Tojásdíszítés Királynője”

Bemutatkozás

MOTTÓM: 

Művészetem a gyökerek szeretetéből fakad és ma a családom, a környezetem szeretetéből táplálkozik.


A népművészettel való együttélés lételeme életemnek éppúgy, mint a nevetés. 
BEMUTATKOZÓ:

Zsigóné Kati népi iparművész vagyok. Kecskeméten élek. 

Gyermekkoromban azt mondogatta édesanyám: egy nő úgy szép, ha kézimunkázik. 

Elejében kényszernek tűnt, de hamar ráéreztem a benne rejlő gyönyörűségre és magam is elkezdtem mintákat rajzolni. 

A szép szeretete vonzott és az új megismerése motivált, akkor is és ma is. 

Az igazi, velem született énem - az alkotás öröme, a hagyományok ápolása, a tanítás, alázattal megmutatni önmagam, kibontakoztatni tehetségem nagyérdemű előtt, hátha örömüket lelik benne az emberek.


A MŰVÉSZETEK 8 ÁGÁT MŰVELEM:

 • A tojásdíszítést több, mint 20 technikával, közel 300 fajtát készítek. Tyúk, kacsa, liba, emu és strucctojásra dolgozom, de bármilyet tojást kidíszítek! Alkotok olyan hímes tojásokat, amelyek világviszonylatban is egyedülállók. A média „az ország nyuszija” és a „tojásdíszítés királynője”-ként emleget. Semmihez nem fogható örömmel tölt el a tojásfestés, tojásdíszítés, a hímes tojáskészítés.
 • Kazettás mennyezetet festek olajjal. Ez maga nemében páratlan alkotás értékálló, mert évszázadokig fenn marad. A kazettás mennyezet felrakása gyors, átépítést nem igényel és könnyen tisztán tartható. Aki ebben a különleges, gyönyörűségben gondolkodik, annak biztos tudunk, árban megfelelőt találni! Belső Építész, dizájnőr (designer), enteriőr, lakberendező, látványtervező munkájához elengedhetetlen. A rozettás mennyezet meglepő szépsége mindenkit lenyűgöz.
 • Képeket festek olajjal. Leginkább lovas témájú képeket. Szeretem még a tájképeket festeni, Magyarország őshonos állatait, szentképeket, madaras képeket, stb.
 • Üveget festek: ikonokkal díszítem
 • Népi bútorokat festek.
 • Hímzések: terítőket, blúzokat, mellényeket készítek.
 • Díszített edények: tányérokat, vázákat festek és karcolok.
 • Falat pingálok: kalocsai motívummal.
  • Mélyebben érdekel még: a boldog élet titka, valamint a természetgyógyászat.
  • Foglalkoztat a jó családi élet. Tanácsadásra járnak hozzám házaspárok.
  • Sokrétű munkámból kifolyólag szívesen tevékenykedem az idegenforgalomban.                                                                 

5 fajta PROGRAMAJÁNLÓ: 1. bemutatókat tartok. 2. tanítom a hímes tojásfestést, a tojásdíszítést.  3. Előadást tartok a húsvét- és a hímes tojás szeretete címmel. 4. Kikapcsolódást nyújtó; családi délutánokat rendezek.  5. KIVÉTELESEN; egy Népi Iparművész otthonába látogathatsz el és ott megtekintheted az általam készített 8 fajta művészeti ágat, valamint HÍMESTOJÁS KIÁLLÍTÁSOM!

Szolgáltatásaimat igénylik: iskolák, óvodák, nyugdíjasok, szállodák, bevásárlóközpontok, vállalatok, magánszemélyek stb.

A hazai- és külföldi csoportok "A Tojásdíszítés Királynője" által egyedi bánásmódban részesülnek. 

múzeumi program láttán; lelkileg- és szellemileg gazdagodva távoznak látogatóim! 

          RENDHAGYÓ-, ÉLVEZETES TÁRLATVEZETÉS!


  

 HÍMESTOJÁS KIÁLLÍTÁSOMBAN 
számos a világon sehol nem látott egyedi, csodaszép alkotásokkal találkozhatsz.  
IGÉNYES PROGRAMOK - IGÉNYES EMBEREKNEK! 

A MÚZEUM és a programok egész évben elérhetők!

JELENTKEZZ BE:

 Telefon: +36 30 214 98 01

E-mail: muvesz@zsigonekati.com

 • 1993 óta szerepelek a médiában. A hímes tojás díszítés kapcsán, ez idő alatt:
  • több száz újságban jelentem meg, - sőt képes újságok címlapján is.
  • rádiókban riportok készülnek velem és munkáimat-, festett tojást is nyernek a hallgatók.
  • húsvétkor, a legnagyobb televíziós show műsorokban szerepelek, külföldön is: Fábry show, Big Brother show, Ridikül, Kívánság kosár stb. lásd itt a MÉDIA menüpontban. Ilyenkor, tanítok, bemutatókat tartok és sokan látják ország szerte tojásfestő munkásságom, valamint legnépszerűbb alkotásom: a hímes tojást.
 • 2009 Dubaiban a VILÁG ÖT LEGJOBB TOJÁSDÍSZÍTŐJE KÖZÉ VÁLASZTOTTAK! Európában, pedig a legjobb tojásdíszítőnek, mert nem, csak országom, de egész Európát képviseltem Dubaiban. Első osztályú ellátásba volt részem. Kiállították alkotásaim és bemutatókat tartottam. Több televíziós műsort készített velem az Emirates TV, valamint újságoknak adtam interjút... Sikerem igazolója és tehetségem elismerése; hogy újabb meghívásokkal tüntettek ki az Arabok.
 • 2011 végén, 5 nyelven (magyar, angol, német, olasz, francia); Portré film a boldogságról és művészetről, - címmel film készül rólam. Megnézheted, ha a Youtube: "A tojásdíszítés királynője": Zsigóné Kati.
 • 2013 Karácsonyán az ország legnagyobb emberei közé választott kedves író barátom Sándor András. Nagy örömömre egy könyvben írt rólam is. Megismerhetsz belőle! Google: Mélyinterjú Zsigóné Kati.
 •  2017 A BRITISH ENCIKLOPÉDIA TAGJÁVÁ VÁLASZTOTT

 • Hímes tojás kiállításom volt: Brüsszelben, a Dán Kulturális Intézetben, Dubaiban, Herenden a Herendi porcelánokkal állították ki alkotásaim.
 • Húsvétkor, műsorokat vezetek: a televízióban és nagy áruházakban. Hímes tojásfestést tanítok, - előadásokat, és - bemutatókat tartok legtöbbet az otthonomban, de iskolákban, művelődési házakban is, stb.
 • A hímes tojás és a húsvét témában három könyvem jelent meg, mert az első német nyelven is kiadásra került.
 • MINTAKINCS GYŰJTEMÉNYEM; saját kezűleg rajzoltam. Közel 3500 motívumot számlál. Tojás festő minták is vannak benne...
 • Házassági évfordulóm után, nekem az év legszebb ünnepe a húsvét! Sereglenek hozzám a földgolyó minden tájáról a locsolkodók. HÚSVÉT HÉTFŐN a VILÁG MINDEN FÉRFIÁT; kicsiket és nagyokat SZERETETTEL - VÁROM LOCSOLKODNI!
 • Továbbra is szándékozom olyan remekeket alkotni, melyek gyarapítják nemzeti kincsünket. Olyan értékes hímes tojásokat csinálni, melyek évszázadokig fennmaradnak. Ezzel szeretnék örömet okozni embertársaimnak. Akkor talán nem éltem hiába, mert hagytam magam után valamit, amiből építkezhet az utókor, és amivel megérinthettem az emberek szívét.
 • A magánéletemben elmondhatom, hogy megelégedett, egészséges, rendkívül sikeres, boldog, kiegyensúlyozott embernek érzem magam. Ez idáig, mert „a kerék forog”... Szerencsés vagyok, hogy Édesanyámmal 95 éves koráig lehettem. Van egy aranyos kislányom, aki a lelki társam. 2013-01-03-án született drága kis unokám, Panna baba! 1977. május 7.-óta enyém a világ legjobb férje! Ő a szerelmem, a mindenem. Rajongásig szeretem. Tőle jobb Emberrel még soha nem találkoztam... 2017-ben 40 éves házassági évfordulónkon újra megerősítettük szerelmünk a Teremtő előtt.