Zsigóné Kati

„A Tojásdíszítés Királynője”

Bemutatkozás - о себе    (см.ниже)    

    

       

MOTTÓM:

Művészetem a gyökerek szeretetéből fakad és ma a családom, a környezetem szeretetéből táplálkozik.

HITVALLÁSOM: 

          - Az alkotás öröm, számomra, mert megvalósítom benne magam.

          - A népművészettel való együttélés lételeme életemnek éppúgy, mint a nevetés. 

 - Megölelnék minden Embert, csak legyen, aki viszonozza. -

          - Fontos számomra, az Anyaság, a Szerelem, de mind kettő, akkor igazi, ha  Barátsággal párosul.

 - Legnagyobb értékem: az emberek szeretete és, ha belefeledkeznek az alkotásomba.                                          

 - Az alázatos szeretet által lesz naggyá minden, amihez nyúlunk

- Szolgálom a Teremtőt, a szeretteim, a művészetet, a hazám

- A természetet és az egészségünk ingyen kaptuk, de egyiket sem lehet büntetlenül rongálnunk.                               

- A meg nem valósítható álmaim megvalósítása érdekel.

 - Számomra a házasság egy olyan közösségi forma, ahol maradéktalanul meg tudom magam valósítani. -  47 éves házasságom után érzem ezt így. A Férjecském a szerelmem, Ő mindenem! Minden jó, ami ért az életbe az általa lett az enyém, mert a Tőle kapott boldogság hatására értem el. Zsigóné Kati             

  

Zsigóné Kati népi iparművész vagyok. Kecskeméten élek. 

Gyermekkoromban azt mondogatta édesanyám: egy nő úgy szép, ha kézimunkázik. 

Elejében kényszernek tűnt, de hamar ráéreztem a benne rejlő gyönyörűségre és magam is elkezdtem mintákat rajzolni. 

A szép szeretete vonzott és az új megismerése motivált, akkor is és ma is. 

Az igazi, velem született énem - az alkotás öröme, a hagyományok ápolása, a tanítás, alázattal megmutatni önmagam, kibontakoztatni tehetségem nagyérdemű előtt, remélve, hogy örömüket lelik benne az emberek...

E L I S M E R É S E K 14: 

-  1995 Népi Iparművész cím

- 2009 Dubaiban a VILÁG ÖT LEGJOBB TOJÁSDÍSZÍTŐJE KÖZÉ VÁLASZTOTTÁK! EURÓPÁBAN, pedig A LEGJOBB TOJÁSDÍSZÍTŐNEK, mert nem, csak országát, de egész Európát képviseltem Dubaiban. Első osztályú ellátásba volt része. Kiállították alkotásait és bemutatókat tartott. Több televíziós műsort készített vele az Emirates TV, valamint újságoknak adott interjút... Sikere igazolója és tehetsége elismerése; hogy újabb meghívásokkal tüntették ki az Arabok.

-  A Nap Embere

- 2018 a 4 kitüntetést kapott, csupán 3 hónap alatt: KECSKEMÉT MESTERE díjjal jutalmazták, - KATEGÓRIA GYŐZTES lett a Magyar népművészet és közművelődésben, – PRÍMA DÍJAT kapott, a legnagyobb elismeréssel, mert KÖZÖNSÉG szavazat által - szintén ebben az évbe; MUNKÁSSÁGÁT NEMZETI ÉRTÉKNEK nyilvánították.  

-  "2019 évi Harmónia-díjat, Zsigóné Kati népi iparművész, A Tojásdíszítés Királynője vehette át: Dr. Salacz László országgyűlési képviselőtől. ZSIGÓNÉ KATI, A SZERETET, A JÓSÁG, A HARMÓNIA NAGYKÖVETE. A Harmónia díj: a jóság, a szépség, a szelídség, a szeretet és a béke díja. A Rózsahölgyek, a díjat 2 évenként ítélik oda, titkos szavazással." 

-   „Zsigóné Katit: 45 évi házasság után is, a Férjecskéje CSODALÉNYNEK tartja"

-  5 nyelven – 24 karátos arannyal futtatott lemezre, portré film készült vele, melynek címe: A Tojásdíszítés Királynője. Alcíme: A boldogságról és művészetről. (2011 youtube)

- 2013 Karácsonyán az ország legnagyobb emberei közé választotta kedves író barátja Sándor András. Könyvében Róla is írt. Google: Mélyinterjú Zsigóné Kati.

- 2017 A BRITISH ENCIKLOPÉDIA TAGJA

-  2021.09.25. Három kitüntetés, egyetlen napon Erdélyből: Vitéz,- Lovag, - Nemzeti Önazonosságunk Védelmezője

- A Magyar Népi Motívumokból: saját kezűleg rajzolt mintakincs gyűjteménye van.


Zsigóné Kati élete fő művét: A VILÁGUNK TOJÁSÁT, 2023 Húsvétján nagyszabású sajtótájékoztatón mutatta be, kirobbanó sikerrel. 3 évig készítette és 100 minta van rajta, ami az Emberiség életét mutatja be, érthetően, kimagasló színvonalon. Az alkotáson, a minták elhelyezkedése a Föld mozgását követik: elliptikus, ellipszis alakban vannak felrakva. A Világunk tojásának ÜZENETE: ”Segítsük egymást és féltőn óvjuk bolygónkat”.

A Világunk tojásának elkészítésével az volt a CÉLJA, hogy legyen egyetlen olyan egyetemes alkotás a Földön, ami a világ minden egyes emberéhez szól, hatalmas tudásanyagot közvetítve rólunk: Emberekről-Embereknek.

A Világunk tojása FELHÍVJA AZ EMBERISÉG FIGYELMÉT arra, hogy nincs más élhető bolygó a világegyetemben: nincs hova mennünk! Felhívja, még a figyelmet arra is, hogy szolgálattal, mély hálával tartsuk tiszteletben bolygónk tisztaságát és embertársaink jogait, hogy mind a 8 milliárd ember tudjon emberhez méltóan a Földön élni!

A Világunk tojásának egyik fő pozitív tulajdonsága, hogy: összetartó erővel bír, mert tojásra készült és mondanivalójánál fogva: összetartja a világ minden emberét.

Tükröt tart a néző elé, mert látatja vele az alkotás, hogy-hogyan él az Ember, azt is, hogy mit csinál rosszul: terrorizmus, háború, környezetszennyezés, gyilkosság, természeti katasztrófák, járvány, éhezés…

Miután elkészítette a Világunk tojását rájött arra, hogy az Ember csodákra képes, ugyanakkor a legkártékonyabb lény a Földön, mert ki írtja saját magát. Ennek okát a pénz imádatában-, és az önös élvezetek: „semennyi nem elég” hajszolásában látja!  Megoldást talál abban, ha a Föld minden embere, alázattal szolgálja a természetet és egymást. Saját megfogalmazásában: A természetet és az egészségünket ingyen kaptuk, de egyiket sem lehet, büntetlenül rongálnunk! 

A Világunk tojására meglepetést is tett, mert 16 aranyba foglalt gyémántkő ékesíti, ami nem csak értékesebbé és szebbé teszi, de ezeknek szerepük, funkciójuk is van! Velük jelölte a rajta lévő két fő mintát: A Naprendszer bolygóit és a Föld Kontinenseit! Az arany bölcsességet ad, a gyémánt megmutatja a helyes utat: soha nem volt, az Emberiségnek nagyobb szüksége ezeknek az erényeknek a gyakorlására és birtoklására, mint most! Tegyünk meg mindent azért, hogy utódaink tovább élhessenek, - mondja a művész.

A Világunk tojása, betekintést enged más népek kultúrájába, a múltba-, sejteti a jövőt, de globálisan is láttatja életünket, és információt ad rólunk az utókornak.


    

HÍMES TOJÁS KIÁLLÍTÁSOMBAN 

a világon sehol nem látott egyedi, csodaszép alkotásokkal találkozol!

A múzeumi program láttán; lelkileg- és szellemileg gazdagodva távoznak látogatóim!


IGÉNYES PROGRAMOK –

 

IGÉNYES EMBEREKNEK!  


A múzeum és a programok egész évben elérhetők!

JELENTKEZZ  BE: Telefon: +36 30 214 98 01

                                          E-mail: muvesz@zsigonekati.com

                                                      

MEGNYITOTTAM, saját HÍMESTOJÁS KIÁLLÍTÁSOM otthonomban 2014-ben.
ÖT FAJTA PROGRAMAJÁNLÓ: 

1. Bemutatókat tartok, több tojásdíszítési technikából

2. Tanítom a hímes tojásfestést, és a többi technikákat.  

3. Előadást tartok a húsvét- és a hímes tojás szeretete címmel. 

4. Kikapcsolódást nyújtó; családi délutánokat   rendezek. 

 5. KIVÉTELESEN; egy Népi Iparművész otthonába látogathatsz el és ott megtekintheted az általam készített fajta művészeti ágat, valamint felejthetetlen élményt nyújtó; HÍMES TOJÁS KIÁLLÍTÁSOM!

SZOLGÁLTATÁSAIMAT IGÉNYLIK MÉG: iskolák, óvodák, művelődési házak, nyugdíjasok, szállodák, bevásárlóközpontok, vállalatok, magánszemélyek, külföldiek, szállodák, idegenforgalmi központok stb.

 HAZAI- ÉS KÜLFÖLDI CSOPORTOK, "A Tojásdíszítés Királynője" által tárlatvezetésben és egyedi bánásmódban részesülnek.

  7 OLYAN ALKOTÁSOM VAN, AMI A VILÁGON EGYEDÜL ÁLLÓ, EBBŐL 3 FELBECSÜLHETETLEN ÉRTÉKŰ: 2018 A MAGYAR NEMZET TOJÁSA --  2019 A BESZÉLŐ TOJÁS -- 2023 A VILÁGUNK TOJÁSA, ami életem fő műve!
A MŰVÉSZETEK 8 ÁGÁT MŰVELEM:

1.  A tojásdíszítést több, mint 20 technikával, közel 300 fajtát készítek. Tyúk, kacsa, liba, emu és strucctojásra dolgozom, de bármilyet tojást kidíszítek! Alkotok olyan hímes tojásokat, amelyek világviszonylatban is egyedülállók. A média „Az Ország Nyuszija” és „A Tojásdíszítés Királynője”-ként emleget. Semmihez nem fogható örömmel tölt el a tojásfestés, tojásdíszítés, a hímes tojáskészítés.

2.     Kazettás mennyezetet festek olajjal. Ez maga nemében páratlan alkotás értékálló, mert évszázadokig fenn marad. A kazettás mennyezet felrakása gyors, átépítést nem igényel és könnyen tisztán tartható. Aki ebben a különleges, gyönyörűségben gondolkodik, annak biztos tudunk, árban megfelelőt találni! Belső Építész, dizájnőr (designer), enteriőr, lakberendező, látványtervező munkájához elengedhetetlen. A rozettás mennyezet meglepő szépsége mindenkit lenyűgöz.

3.     Képeket festek olajjal. Leginkább lovas témájú képeket. Szeretem még a tájképeket festeni, Magyarország őshonos állatait, szentképeket, madaras képeket, stb.

4.     Üveget festek: ikonokkal díszítem

5.     Népi bútorokat festek.

6.     Hímzések: terítőket, blúzokat, mellényeket készítek.

7.     Díszített edények: tányérokat, vázákat festek és karcolok.

8.     Falat pingálok: kalocsai motívummal. §  1993 óta szerepelek a médiában. A hímes tojás díszítés kapcsán, ez idő alatt:

·         több száz újságban jelentem meg, sőt képes újságok-, magazinok címlapján is.

·         rádiókban riportok készülnek velem és munkáimat, nyerik a hallgatók.

·         húsvétkor, a legnagyobb televíziós show műsorokban szerepelek, külföldön is: Fábry show, Big Brother show, Ridikül, Kívánság kosár stb. lásd itt a MÉDIA menüpontban. Ilyenkor nagy tömegeknek közvetítem hagyományaink szeretetét és mutatom be a világon egyedül álló alkotásaimat.

§  Hímes tojás kiállításom volt: Halason, Brüsszelben, a Dán Kulturális Intézetben, Dubaiban, Herenden a Herendi porcelánokkal állították ki alkotásaim…

§  Húsvétkor, műsorokat vezetek: a televízióban és nagy áruházakban. Hímes tojásfestést tanítok, - előadásokat, és - bemutatókat tartok legtöbbet az otthonomban, de iskolákban, szállodákban, rendezvényeken, stb., stb.

§  A hímes tojás és a húsvét témában három könyvem jelent meg, mert az első német nyelven is kiadásra került.

§  2018 Húsvétjára elkészítettem A MAGYAR NEMZET TOJÁSÁT. Az Ország Tojása, mondani valója alapján, szorosan kötődik országunk történelméhez, a Húsvéthoz, Államiságunk Ünnepéhez, a Hungarikumokhoz! Elsődleges célja a MAGYARSÁG ÖSSZETARTÓ erejében gyökeredzik!

VILÁGSZÍNVONALÚ, azért is, mert összességében 79 jel, szimbólum, gondolat található rajta, 11 díszítési technika, 16 tiszta arany patkó ékesíti, erős honvágyat táplál...

Az Ország Tojásával CÉLOM: mint Nemzeti érték, Magyarország tulajdonába kerüljön, kiállítsák, hogy a világon élő minden ember megcsodálhassa Hazánk eme büszkeségét, felbecsülhetetlen értékű kincsét!  

Bensőmben, most éreztem indíttatást arra, hogy elkészítsem A MAGYAR NEMZET TOJÁSÁT. Szerettem volna kifejezésre juttatni általa a Magyar Nép sorsát, történelmét, - hogy minden Magyar Ember szívét megdobogtassa. A Magyar Tojás a világnak, örökkön mesél rólunk – őseink útján haladva – tisztán, érthetően: motívumokkal, jelekkel, képekkel. Reménykedem abban, hogy Az Ország Tojása  szépségével, különlegességével, míves kidolgozásával, beszédességével, minden nézőnek felejthetetlen élményt nyújt.                                                                                       

§  2019 húsvétjára elkészítettem A BESZÉLŐ TOJÁST, 348 darab

Szimbólum-, őseink által alkalmazott jel van rajta. A Beszélő Tojást, azért alkottam meg, mert hiszem, hogy – hiánypótlásával - a Magyar Népművészetben; jelentős előrelépést hozott, ezért értékmegőrzéssel bír.

§  Házassági évfordulóm után, nekem az év legszebb ünnepe a húsvét! Sereglenek hozzám a földgolyó minden tájáról a locsolkodók. HÚSVÉT HÉTFŐN MINDEN FÉRFIT; kicsiket és nagyokat SZERETETTEL - VÁROM LOCSOLKODNI! 

§  Továbbra is szándékozom olyan remekeket alkotni, melyek gyarapítják nemzeti kincsünket. Olyan értékes hímes tojásokat csinálni, melyek évszázadokig fennmaradnak. Ezzel szeretnék örömet okozni embertársaimnak. Akkor talán nem éltem hiába, mert hagytam magam után valamit, amiből építkezhet az utókor, és amivel megérinthettem az emberek szívét.

§  Hiszem, hogy Magyarország jövője a jelenben fog eldőlni. Ez a jövő, pedig a fiatalok nevelésén áll, vagy bukik. A múltban létre hozott értékeinknek, akkor volt értelmük, ha ma van, aki méltó módon tovább viszi örökül hagyott hagyományainkat. 

§  A magánéletemben elmondhatom, hogy megelégedett, egészséges, rendkívül sikeres, boldog, kiegyensúlyozott embernek érzem magam. Ez idáig, mert „a kerék forog”... Szerencsés vagyok, hogy Édesanyámmal 95 éves koráig lehettem. 1977. május 7.-óta enyém a világ legjobb férje! Ő a szerelmem, a mindenem. Rajongásig szeretem. Tőle jobb Emberrel még soha nem találkoztam... 2017-ben 40 éves házassági évfordulónkon újra megerősítettük szerelmünk a Teremtő előtt. 2018-ban, 41 éves házassági évfordulónkon, pedig a város felkérésére, - mint minta pár - a Guinness 63 pár polgári esküvőjén, díszvendégekként esküdtünk meg újra. - 47 éves álom házasságunk kapcsán és a házasság hete alkalmából, már sok-sok éve interjúkat készít velünk a televíziók, a rádiók, az újságok. 


 HÍMESTOJÁS KIÁLLÍTÁSOMBAN 
számos a világon sehol nem látott egyedi, csodaszép alkotásokkal találkozhatsz.  
IGÉNYES PROGRAMOK - IGÉNYES EMBEREKNEK! 

A MÚZEUM és a programok egész évben elérhetők!

JELENTKEZZ BE:

 Telefon: +36 30 214 98 01

E-mail: muvesz@zsigonekati.com
   

о себе  

МОЙ ДЕВИЗ:

Корни моей деятельности исходят из любвиобилия и сегодня они постоянно подпитываются любовью моей семьи и окружающих.

МОЁ КРЕДО

          - Радость созидания и самоутверждение.

          - Связь с народным творчеством является решающим элементом моей жизни также как и улыбка.

 - Я готова обънять каждого Человека, лишь бы нашелся тот кто ответил бы тем же.

          - Для меня важны Материнство, Любовь но они настоящие только тогда, когда приходят вкупе с Дружбой.

 - Больше всего я  ценю: привязанности людей и «погружение» в творчество.

 - Смиренная любовь делает великим все, к чему мы прикасаемся.

- Служу Создателю, своему окружению, искусству и Родине.                                                                              

 - Верю в то, что пока мы живы всегда есть выход из самого затруднительного положения.  

 - Для меня семья - это такая форма общества, в которой я могу себя максимально выразить. Я утверждаю это после 43 лет брака. Мой муж – любовь моя, Он для меня все! Все самое лучшее, что случилось со мной в этой жизни от Него, получено с Его помощью, поскольку я добилась всего под действием полученного от Него счастья.

Катя Жигоне

  

Меня зовут Катя Жигоне, я занимаюсь народным творчеством, живу в городе Кечкемет.

В детстве мне мама часто говорила:  женщина красива за рукодельем.

Поначалу это казалось мне принуждением, но довольно быстро я  почувствовала все скрытое в нем прекрасное и начала сама рисовать мотивы.

Меня привлекала любовь к красивому, мотивировало познание нового, это продолжается и сегодня.  

Настоящее, что живет во мне с самого рождения - это  радость созидания, сохранение традиций, передача опыта, со смирением показать себя, развернуть свой талант перед обществом, надеясь на то, что могу приносить радость.

Н А Г Р А Д Ы

§  1995: Звание Народного Умельца

§  2009: В Дубае МЕНЯ ВЫБРАЛИ  В ПЯТЕРКУ ЛУЧШИХ В МИРЕ ПО УКРАШЕНИЮ ЯИЦ!  В ЕВРОПЕ -   ЛУЧШЕЙ ПО УКРАШЕНИЮ ЯИЦ, поскольку в Дубае я представляла не только свою страну, но и всю Европу.  Меня принимали с большим радушием. Были выставлены мои работы и я рассказывала о своем творчестве. На Emirates TV  было организовано несколько телевизионных программ, я давала интервью газетам... Мой успех является подтверждением моего таланта; я получила новые приглашения от Арабов.

§  2018: в этом году я получила 4 награды всего за 3 месяцаМАСТЕР ГОРОДА КЕЧКЕМЕТ, - я стала ПОБЕДИТЕЛЕМ в своей КАТЕГОРИИ в Венгерском народном творчестве и  воспитании,– получила НАГРАДУ ПРИМА, с наибольшим признанием, поскольку за меня голосовал НАРОД.

-  в этом же году мою работу  признали НАЦИОНАЛЬНОЙ ЦЕННОСТЬЮ. Я благодарна всем, кто голосовал за меня! Постараюсь и в будущем оправдать это доверие: своей человечностью и своим творчеством.

§  "2019:  в этом году награду «ГАРМОНИЯ» получила Катя Жигоне,  народный умелец, королева пасхальных яиц: вручил ее Д-р Салач Ласло – член парламента! КАТЯ ЖИГОНЕ, ПОСОЛ ЛЮБВИ, ДОБРОДЕТЕЛИ И ГАРМОНИИ. Награда «Гармония»: награда добродетели, красоты, приклонения, любви и мира. Ее присуждают раз в два года тайным голосованием общества «Женщины Роз». 

§ на 5 языкахна пластинке, покрытой золотом 24 карата была записана моя биография с названием «Королева по украшению пасхальных яиц». Второе ее название: «О счастье и искусстве», (youtube 2011г.)

§ К Рождеству 2013 года мой хороший друг, писатель Адраш Шандор выбрал меня самым значительным человеком в стране. К моей большой радости он написал обо мне книгу. Прочитав ее, Вы сможете познакомиться со мной! Google: «Большое интервью с Катей Жигоне».

§   2017: БРИТАНСКАЯ ЭНЦИКЛОПЕДИЯ ВЫБРАЛА МЕНЯ СВОИМ ЧЛЕНОМ  

§  Меня выбрали человеком дня.

§  «Венгерские Народные Мотивы»  - так называется коллекция образцов народных мотивов, нарисованных мной.


Я занимаюсь 8 видами искусства:

1.  Украшением яиц, применяя более 20 различных способов, изготавливаю около 300 видов. Я работаю с яйцами кур, уток, гусей, эму, страусов, вообще разукрашу любые яйца! МНОГИЕ ИЗ МОИХ РАБОТ СЧИТАЮТСЯ УНИКАЛЬНЫМИ ВО ВСЕМ МИРЕ. Медия называет меня Зайчик нашей страны и Королева украшения яиц. Ни с чем не сравнимой радостью меня наполняет работа по окраске, разрисовке и изготовлению пасхальных яиц.

2.  Маслом я разрисовываю касетные потолки. Это уникальное ни с чем не сравнимое искусство, сохраняющее свою ценность столетиями. Установка касетных потолков быстра, не требует перестройки здания и легко поддерживается в чистоте. Кто ценит их, ищет их прелесть, тому наверняка мы сможем подобрать подходящие по цене! Для  работы дизайнеров, стилистов по внутреннему интерьеру, отделочнику помещений это просто необходимо. Красота таких потолков поразит каждого.

3.     Пишу картины маслом. Обычно это лошади, но люблю и пейзажи, животный мир Венгрии, птиц и тд..

4.     Рисую по стеклу: украшаю иконами.

5.     Разрисовываю народную мебель. 

6.     Вышиваю: скатерти и солфетки, блузки, жилетки.

7.     Украшаю посуду: разрисовываю и гравирую тарелки, вазы.

8.     Разрисовываю стены: мотивами «калоча»                                                             

 ОТКРЫЛА свою ВЫСТАВКУ ПАСХАЛЬНЫХ ЯИЦ у себя в доме в 2014 году.  Предлагаю   ПЯТЬ РАЗЛИЧНЫХ ПРОГРАММ1. Показываю различную технику украшения яиц. 2. Обучаю разрисовке пасхальных яиц, и другой технике 3. Провожу лекцию на тему «любовь к пасхе и крашенным яйцам». 4. Организую семейные вечера отдыха.   5. ОСОБЕННОСТЬ: посещение дома творца Народного искусства, где можно увидеть все 8 видов искусства, которыми я занимаюсь, а также увидеть приносящую незабываемое удовольствие ВЫСТАВКУ ПАСХАЛЬНЫХ ЯИЦ!

 МОИ ПРОГРАММЫ ПОСЕЩАЮТ: школьики и дошкольники, представители домов культуры, пенсионеры, представители предприятий, гостиниц и супермаркетов, частные лица: как венгры так и  иностранцы.

Отечественные и иностранные группы  получают специальное обслуживание от «Королевы пасхальных яиц».

После участия в музейной программе у посетителей всегда приподнятое настроение!

НЕПОВТОРИМАЯ ЭКСКУРСИЯ  ПО ВЫСТАВКЕ ПАСХАЛЬНЫХ ЯИЦ! 

Здесь представлено множество уникальных экспонатов.

УНИКАЛЬНАЯ ПРОГРАММА ДЛЯ УНИКАЛЬНЫХ ПОСЕТИТЕЛЕЙ

 

И МУЗЕЙ И ПРОГРАММЫ ДОСТУПНЫ КРУГЛЫЙ ГОД!

КОНТАКТЫ: ТЕЛЕФОН: +36 30 214 98 01

E-mail: muvesz@zsigonekati.com§  С 1993 года обо мне  можно слышать в медии.  В связи с украшением яиц за это время: 

·         обо мне писали более сотни газет и журналов, иногда с портретом на обложке,

·         у меня брали  интервью по радио, где призами разигрывались мои работы,

·         на Пасху я принимаю участие в больших телевизионных шоу (так же и зарубежом): шоу Фабри, шоу Big Brother, Ридикюль, концерты по заявками тд. В них я стараюсь передать зрителям любовь к традициям, а  также показываю свои уникальные работы, которым нет равных в мире.  

§  Моя выставка пасхальных яиц была организована в: г. Халаш, в Брюсселе, в датском Институте Культуры, в Дубае, в  г. Херенд на фарфоровом заводе, где мои работы были выставлены вместе с всемирно - известным фарфором...

§  На Пасху я веду программы: на телевиденье и в больших супермаркетах.  Обучаю крашению пасхальных яиц, читаю лекции и  показываю свои работы обычно у себя дома, иногда в школах, гостиницах, на разных мероприятиях и тд.

§  По теме Пасхи и пасхальных яиц я написала три книги, первая из них переведена на немецкий язык.

§  К Пасхе 2018 года я приготовила ВЕНГЕРСКОЕ ЯЙЦО НАЦИИ.  Дизайн яйца нации отражает историю нашего государства, связан с праздником Пасхи и венгерскими национальными мотивами! Основной целью этой работы было желание показать силу солидарности ВЕНГЕРСКИХ КОРНЕЙ!

 

ВЫСОКОЕ КАЧЕСТВО этой работы можно оценить по использованным 79 символам, 11 видам техники украшения, примененым 16 золотых подковок.  

Целью работы было создание ценности, которая – после передачи государству - приумножила бы общее количество национальных творений, принимала бы участие в  выставках, на которых  посетители из разных стран смогут восхищаться и гордится этой безценной работой!

Чувство изготовить ЯЙЦО НАЦИИ пришло ко мне изнутри. Мне захотелось рассказать о судьбе своего народа, его истории – чтобы заставить забиться сердце каждого Венгра.

Яйцо Нации понятно расскажет о нас всему миру:  народными мотивами, знаками, картинками. Надеюсь на то, что Яйцо Нации своей красотой и необыкновенностью, тонкостью работы окажет на каждого незабываемое впечатление.                                          

  К Пасхе 2019 года «ГОВОРЯЩЕЕ ЯЙЦО» было готово с 348 символами, знаками, которые использовали наши предки.

§  После юбилея дня моей свадьбы, мой самый любимый праздник в году – Пасха! В этот день я принимаю гостей со всего мира, чтобы по венгерскому обычаю они облили меня водой, чтобы не «завяла». В Пасхальный Понедельник в гости я жду Мужчин: и больших и маленьких для выполнения этого народного обычия!

§  И вдальнейшем я планирую создание таких произведений, которые  остануться на столетия. Ими я хочу приносить радость людям и чувствовать, что не напрастно жила и что-то оставила после себя, что может оказаться важным для потомков и тронет их сердца.

  Я верю, что будущее Венгрии решается  настоящим. Будущее в большлй степени зависит от воспитания молодежи. Ценность прошлого мы оцениваем сегодня,  Ценности, созданные в прошлом имеют значение и сегодня, если есть кому нести в будущее полученные в наследство традиции.  

  О своей личной жизне я могу сказать, что чувствую себя удовлетворенным, уравновешенным, здоровым и очень удачливым человеком. И это до тех пор, пока  «крутится колесо»... Я счастлива, поскольку была вместе с со своей матерью до ее 95-летия. У меня есть дочь, с которой мы духовно близки. 3 апреля 2013 года родилась моя драгоценная внучка Панна! С 7 мая 1977 года рядом со мной лучший в мире муж! Он – моя любовь, он для меня все! Лучше его я в жизни никого не встречала... в 2017 году на сорокалетний юбилей мы подтвердили наши чувства перед Господом, а в 2018 году – по предложению города – как идеальная супружеская пара - приняли участие в рекорде Гинеса, когда в качестве гостей вновь поженились среди 63 счастливых пар.

По случаю 43-го юбилея и празднования недели супружества в 2020 году два канала венгерского телевиденья и городской канал ТВ готовили интервью с нами.  

НА МОЕЙ ВЫСТАВКЕ ПАСХАЛЬНЫХ ЯИЦ
можно увидеть множество уникальных,нигде вмире не встречающихся работ.

IGÉNYES PROGRAMOK - IGÉNYES EMBEREKNEK! 


И МУЗЕЙ И ПРОГРАММЫ ДОСТУПНЫ КРУГЛЫЙ ГОД!

КОНТАКТЫ: ТЕЛЕФОН: +36 30 214 98 01

E-mail: muvesz@zsigonekati.com