Zsigóné Kati

„A Tojásdíszítés Királynője”

Díszített edények

 
  • A festett tányért és festett vázát kalocsai népi motívummal ékesítem. Igen tetszetősök tudnak lenni. Sokan vásárolják, magyarok és külföldiek egyaránt. Kézzel korongozott, terrakotta edényekre szoktam dolgozni. Általában fekete, kék, vagy fehér alapra festem rá a színes virágokat. A festett váza és festett tányér; lakkozott, vagy lakkozatlan felülettel készülnek. Ajándékba szokták tőlem vinni.
  • A kevesek által készített karcolt edények szebbek és értékállóbbak, mint a festettek. Drágábbak a festettnél, de szinte minden bútorhoz illenek, egyre többen vásárolják a karcolt tányért és karcolt vázát. Általában kapnak egy alapszínt a terrakotta edények, de van, hogy nem. Rögtön csak úgy szabadkézzel karcolok rá valamilyen népi motívumot, - igény szerint. Tulipán, csillagok és sárközi minták a kedvenceim. 
A festett tojás és a hímes tojás más, mert a tányéron és a vázán lényegesen nagyobb hely van a minta kibontakozásához. 
Ezért hihetetlenül szép dolgokat lehet rá alkotni. Nagyságuk változó, mind a tányér, mind a váza az egész kis mérettől a nagyokig megtalálhatók. Pl. padlóváza.

Külön-külön más virágokkal díszítem őket, kettő egyforma mintázatú nincs. Előfordul, hogy ráíratják az ajándékozott nevét is, egy kis versikét, vagy személyes szöveget.
 

A festett és karcolt tányér és váza nem csak szép, de örökké tartó emlék is. MEGLEPETÉSNEK és AZ OTTHONOD DÍSZÍTÉSÉRE ÉRDEMES VÁSÁROLNI.

Telefon: +36 30 214 98 01

E-mail: muvesz@zsigonekati.com