Zsigóné Kati

„A Tojásdíszítés Királynője”

Hímes tojás

A tojásdíszítést több, mint 20 technikával, közel 300 fajtát készítek. Tyúk, kacsa, liba, emu és strucctojásra dolgozom, de bármilyet tojást kidíszítek!


A média „az ország nyuszija” és a „tojásdíszítés királynője”-ként emleget. Semmihez nem fogható örömmel tölt el a tojásfestés, tojásdíszítés, a hímes tojás készítés.


2009 augusztusában Dubaiban a VILÁG ÖT LEGJOBB TOJÁSDÍSZÍTŐJE KÖZÉ VÁLASZTOTTAK! Európában, pedig a legjobb tojásdíszítőnek, mert nem, csak országom, de egész Európát képviseltem ott. Első osztályú ellátásba volt részem. Kiállították alkotásaim és bemutatókat tartottam. Több televíziós műsort készített velem az Emirates TV, valamint újságoknak adtam interjút... Sikerem igazolója és tehetségem elismerése; hogy újabb három meghívásokkal tűntettek ki az Arabok.

Három könyvem jelent meg e témakörben, az egyik németül. Bővebben: a könyveim menüpontban.0%
  Néhány tojásdíszítési technika: festett, karcolt, rátétes, mosott, vésett, viaszolt, csipkézett, metszett, patkolt, faragott és maratott...
  Készítettem olyan hímes tojást, melyek világviszonylatban is egyedülállóak. Így például: a faragott, vésett tojások, vagy leheletfinomra kidolgozott, metszett – csipkés tojások. Tojáshéjra véstem Leonardo da Vinci „Utolsó vacsoráját”. Hímzett tojásaim páratlan darabok és a legértékesebbek. Festettem 1 és 2 méteres tojásokat a televízióban és szándékozom ettől nagyobbat is festeni. Patkoltam arany és ezüst patkóval. Készítek 1,2,3,4,5, sőt 6 technikás tojásokat is...

  Mivel több éven át kutattam, - tudom a hímes tojásra „írt” jelnek jelentése van – elmondják elődeink gondolatait. Ezért eszmei értéke óriási.
  2018 Húsvétjára elkészítettem A MAGYAR NEMZET TOJÁSÁT.

  Az Ország Tojása, mondani valója alapján, szorosan kötődik országunk történelméhez, a Húsvéthoz, valamint Államiságunk Ünnepéhez! 

  VILÁGSZÍNVONALÚ, mert összességében 79 jel, szimbólum, gondolat található rajta és 11 díszítési technika.

  Az Ország Tojásával CÉLOM: mint Nemzeti érték, Magyarország tulajdonába kerüljön, kiállítsák, hogy a világon élő minden ember megcsodálhassa Hazánk büszkeségét, felbecsülhetetlen értékű kincsét!

  Bensőmben, most éreztem indíttatást arra, hogy elkészítsem Az Ország Tojását.       Szerettem volna kifejezésre juttatni általa a Magyar Nép sorsát, történelmét, - hogy minden Magyar Ember szívét megdobogtassa. A Magyar Tojás a világnak, örökkön mesél rólunk – őseink útján haladva – tisztán, érthetően: motívumokkal, jelekkel, képekkel. Reménykedem abban, hogy Az Ország Tojása  szépségével, különlegességével, míves kidolgozásával, beszédességével, minden nézőnek felejthetetlen élményt nyújt.


  A HÍMES TOJÁSRA RAJZOLT JEL HOZZÁSEGÍT CÉLJAINK ELÉRÉSÉHEZ: szerelemhez, egészséghez, hogy jó vezetőkké váljunk, de üzenetet is közvetít, stb. A hímes tojás jeleinek mondanivalójába őseink mélyen hittek. Húsvét hétfőn locsolkodóimnak, bemutatókon és más alkalmakkor: kinek-kinek vágyait teljesítve rajzolom fel hímes tojásra a jeleket.

  A hímes tojás a születés, a világegyetem, az univerzum, a földgolyó szimbóluma. Vallásos indíttatása is van. A hímes tojás pozitív erőket sugároz felénk. Minél többet tartsunk belőlük otthonunkban, környezetünkben, mert elődeink hittek bűverőjében.

  Hímes tojás alkotásaim az idő múlásával, egyre többet érnek! A drágább, ritka remekműveket a gyűjtők, befektetők szokták tőlem megvásárolni! A világ minden táján megtalálhatók az általam készített festett tojás.

  A FESTETT TOJÁS EGÉSZ ÉVBEN BÁRMILYEN JELES ESEMÉNYRE ADHATÓ AJÁNDÉK: Születésnapra, a dolgozóknak, külföldi csoportok tagjainak, Valentin napra, névnapra, házassági évfordulóra és sok más alkalmakra és ünnepekre szokták tőlem vinni a névre szóló hímes tojásokat. Akár egy kis személyre szabott szöveget is rá lehet írni.

  Örök emlékű, felejthetetlen élményt nyújtott vendégeinek az a német ifjú pár, - akik a násznépnek szánt hímes tojás meglepetésüket velem készíttették el. A vacsora asztalhoz ülve az egyedi mintázatú, névre szóló, karcolt hímes tojás várta őket – átlátszó tetszetős csomagolásban. Ahogy hallottam vitrinbe őrizték az egyedi emléket.

  A SZÉPEN KIDOLGOZOTT FESTETT TOJÁS NEM ÁLTALÁNOS, INKÁBB EXKLUZÍV AJÁNDÉK. A TERMÉSZET és AZ EMBER PRODUKTUMA ETTŐL KÜLÖNLEGES és CSODASZÉP. Sokrétű munkámból kifolyólag szívesen tevékenykedem az idegenforgalomban.

  Program: bemutatókat tartok, tanítom a hímes tojás festést, a tojásdíszítést. Előadást tartok a húsvét- és a hímes tojás szeretete címmel. Kikapcsolódást nyújtó; családi délutánokat rendezek. Szintén otthonomban látható a hímes tojás múzeum. Itt fogadom, a hazai és a külföldi csoportokat, - minden igényt kielégítve. A múzeumi program láttán; tudással gazdagodva távoznak látogatóim.  Jelentkezz be a felejthetetlen élményt nyújtó hímes tojás kiállításom megtekintésére!

  Telefon: +36 30 214 98 01

  E-mail: muvesz@zsigonekati.com